Csőtörés esetén minden perc számít, ezért fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen a csőtörés pontos helyének bemérése, és a hiba mielőbbi javítása. A további károk elkerülése érdekében a hiba okának megtalálásához ma már nem szükséges csempét, falat bontani. Lehetőség van a csőtörés bemérésére egyéb, jóval szakszerűbb módszerekkel is. A Kritall-Therm szakemberei a legkorszerűbb műszerekkel, az egyes esetek milyenségétől függően tudják alkalmazni a különböző módszereket.

A csőtörés bemérése

Eletroakusztikus hibahely kereső

A csőtörés bemérése történhet elektroakusztikus hibahely keresővel, korrelációs vizsgálattal, jelzőgázos vizsgálattal, vagy nyomvonal meghatározással. Az elektroakusztikus hibahely kereső a csőtörés által keltett zaj kiszűrésére kiválóan alkalmas. Egy olyan rendkívül modern készülék, mely a csőtörések szivárgási helyének meghatározásához a legkorszerűbb digitális szűrőtechnikát használja. A csőtörés bemérésekor a készülék a csőből kilépő víz által keltett hanghullámokat határolja be.

Korrelációs vizsgálat

A korrelációs vizsgálattal két pont közötti hiba helymeghatározására van lehetőség, míg a jelzőgázos vizsgálat kis vízveszteség esetén fűtés- és vízrendszerek csőtörésének bemérésére alkalmazható. Míg az előbbi esetekben a csőtörés helyének bemérésére koncentrálunk, előfordulhat, hogy előzőleg magát a csövet is keresni kell. A föld alatt vagy a falban futó vezetékek megtalálása különösen nagy gond akkor, ha valaki nem saját maga építkezett, és használt házat vásárolt. Sőt, évtizedek múltán elfelejtődik, merre is futnak pontosan a csövek, vezetékek.

 

Jelzőgázos vizsgálat

A nyomvonal meghatározás akkor lehet hasznos, ha példának okáért sérült vezeték van a telken, nem lehet tudni, merre van a hiba, vagy ha a kamerás keresés nem hozott eredményt. De nem csak meghibásodáskor, a csőtörés bemérésekor használható ez a módszer. Faültetés, kerti melléképület építése előtt is célszerű tudni, merre mennek a csövek, a vízvezeték vagy a gázvezeték a földben. A nyomvonal kereső berendezéssel lehetővé válik bármilyen fém, műanyag, beton, stb. cső, feszültség alatti vagy feszültség mentesített kábel nyomvonalkeresése, hibahely meghatározása vállaljuk akár 10cm pontossággal!

 

Nyomvonal kereső

Ha szakértőket keres a csőtörés beméréséhez, ha a lehető legkorszerűbb berendezésekkel, a legrövidebb idő alatt szeretné kijavíttatni a hibát, ha meg szeretné kímélni magát a további bosszúságoktól, keressen minket bármely elérhetőségünkön!

Ne engedje, hogy szétrombolják otthonát! Bízza szakemberre a csőtörés bemérését és szakszerű elhárítását! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken keresztül!

Kiszállási területek

Budapest, Érd, Budafok, Budaörs

területén sürgősségi kiszállást vállalunk, egyéb városokban megbeszélés szerint.

Facebook

  • Írjon nekünk!


  • Kapcsolat

    Kritall-Therm Épületgépészeti Kft.

    06 20 322 7603

    info@kritall.hu